dag 10: Inverness
Door: anouk killaars
Blijf op de hoogte en volg Anouk
03 Juli 2012 | Amerikaans Samoa, Pago Pago
Vandaag hadden we een aparte dag, om 07.00 moesten we al opstaan want om08.00 moesten we al vertrekken.
De reis ging vandaag naar een meertje, hier gingen we namelijk snorkelen met de zeekoeien.
We kwamen daar aan, kregen uitleg hoe je ze moest benaderen. Je mocht niet naar ze toe gaan, hun moesten naar jou toe komen.
Heel spannend wat we gingen zien, snel de boot op en gaan zoeken.
Na een klein uurtje had de captain die de boot bestuurde een zeekoe gezien. Snel van de boot af, snorkel mee en gaan zoeken. Het was heel helder water dus we hadden hem al snel gezien. Een andere boot had hem ook gezien dus er gingen in een keer meer dan 12 man richting die zeekoe. Ze willen het heel rustig hebben maar als iedereen er snel naartoe zwemt weet je al wat er gebeurd.
Hij zwom “snel “weg, onder Dennis door ging hij het grote meer in.
Het was echt heel mooi om te zien hoe groot hij is, normaal zie je ze wel maar niet in zo’n helder water. We hadden al geluk.
Weer de boot in en verder zoeken, na 2 uur hadden we nog niks gezien. We mochten heel even van de boot af om te snorkelen ook op een helder stuk. Je zag hier heel mooi de vissen zwemmen.
Een half uurtje later moesten we terug naar de boot, weer verder zoeken. Al snel had de captain er weer een gezien, weer de boot af snorkel mee. Jammer genoeg kon je hier nog geen 50 cm ver kijken, we konden hem niet helemaal zien alleen de schaduw.
De zeekoe ging weg tussen de benen van mam, dat was wel grappig. Dennis en ik waren aan het trappelen om boven te blijven trappen we in een keer op een steen leek het wel. Hierna zagen we hem weg drijven, dit was dus ook de zeekoe. Hij is zo hard als steen en ook zo ruw ( zei mam ).
Terug naar de boot en weer verder zoeken, om 15.00 hadden we niks meer gezien en was de tijd om, we gingen terug naar de kade.
Het was een hele leuke ervaring ! we hadden ook nog eens geluk dat we er 2 hebben kunnen zien want het was zoeken: een speld in een hooiberg.
Naar huis gereden, eten gekookt ( de eerste keer weer gekookt sinds we in Amerika zijn ).
Jammer genoeg hadden we thuis weer geen internet, we zijn maar naar een MAC Donalds gereden voor internet.
Ik hoop dat we morgen wel gewoon internet hebben, dan komen de foto’s van gisteren en van vandaag. ( ik heb een foto gemaakt van een zeekoe, met mijn onderwatercamera )
03 Juli 2012 - 06:08
Moeder-Oma:
Opeens viel de computer uit,en kan ik weer opnieuw beginnen.Wat weer een mooie dag voor jullie.Ik kijk al uit naar de foto's,maar die komen nog wel.Nou Lieve mensen,zou zeggen tot morgen maar weer,nog heel veel van die mooie dingen voor vandaag.Veel liefs en genieten maar.Dikke kus voor mijn vrolyk viertal.doei doeiii groetjes. -
03 Juli 2012 - 08:52
Thérèse En Ger:
Hallo allemaal, worden wel steeds nieuwsgieriger naar de foto"s. We willen wel eens weten of die zeekoe nu op pap lijkt of pap op die zeekoe :).
Lijkt ons wel een hele leuke ervaring dat zwemmen met die zeekoeien, vooral als je er op gaat rijden, hé Marie-José :). Geniet nog van alles. Tot gauw. Groetjes.